2560px-etoro_logo.svg

eToro este o platforma de investitii cu active multiple ce permite oamenilor sa isi dezvolte cunostintele si sa-si creasca veniturile ca parte a unei comunitati globale de investitori de succes. Compania a fost fondata in 2007 cu misiunea de a face accesibile pietele globale pentru ca toti cei interesati sa poata tranzactiona si investi intr-un mod simplu si transparent. Platforma eToro permite tuturor sa investeasca in activele pe care si le doresc, de la actiuni la marfuri pana la active cripto. eToro este comunitate globala cu peste 23 milioane de utilizatori inregistrati care isi impartasesc strategiile de investitii; oricine poate copia tranzactiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorita simplitatii platformei, utilizatorii pot cumpara, detine sau vinde active, pot sa isi monitorizeze portofoliul in timp real, si pot tranzactiona oricand doresc.

Disclaimer:

CV Expert Contabil si continutul acestui site web nu este afiliat, andosat sau sponsorizat in alt mod de eToro. Simularea va este oferita de CV Expert Contabil conform termenilor si conditiilor de pe site.

  Plata optionala a CASS-ului in cazul in care nu se depaseste plafonul minim de 12 salarii minime pe economie

  Incarcare Excel si PDF pe ani, din platforma eToro
  Alte venituri ca persoana fizica (exclusiv cele din salarii) fata de cele raportate pe platforma eToro

  Doresc doar draftul de declaratie

  Clientii eToro beneficiaza de depunerea Declaratiei Unice prin intermediul partenerului CV Expert Contabil.

  Utilizatorul este o persoana fizica rezidenta fiscal din Romania identificata de eToro ca membru al clubului eligibil pentru serviciile furnizorului de servicii.

  Membru al clubului este un Utilizator care este calificat de eToro ca membru al clubului apartinand uneia dintre urmatoarele categorii:

  eToro Club    Reducere  Cost declaratie
  Bronze 100 € + TVA
  Silver 15% 85 € + TVA
  Gold 25% 75 € + TVA
  Platinum 35% 65 € + TVA
  Platinum+ 50% 50 € + TVA
  Diamond 100%

  Cum sa gasiti extrasul de cont pe platforma eToro?

  Calea pentru a descarca fisierul Excel si PDF: Settings -> Account -> Account Statement – > Alegem perioada

  2

  Va rugam sa nu modificati fisierul sau sa il salvati din nou in alt format.

  Important

  De asemenea, sunt necesare o copie a actului de identitate si o procura notariala in original, in cazul in care doriti sa depunem noi declaratia catre Anaf. In caz contrar, declaratia se va transmite in format PDF pentru a se transmite in SPV direct din contul dumneavoastra.

  Depunerea declaratiei unice de catre CV Expert Contabil reprezinta un cost suplimentar. Informatiile detaliate cu privire la procedura sunt oferite individual, pe email la solicitare.

  Intrebari frecvente

  Care este cadrul legislativ in Romania?

  Reglementarea Declaratiei Unice se regaseste in Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, precum si in Ordinul nr. 139/2020 pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a formularului „Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice”.

  Cine are obligatia depunerii Declaratiei Unice?

  Anexa nr. 2 la Ordinul nr. 139/2020 prevede ca declaratia se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care realizeaza, individual sau intr-o forma de asociere, venituri/pierderi din Romania sau/si din strainătate. Acestea datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii potrivit prevederilor Codului Fiscal.

  Totodata, declaratia se completeaza si se depune si de catre persoanele fizice care nu realizeaza venituri si care opteaza pentru plata contributiei de asigurari sociale de sanatate.

  Cand declar?

  Cand retrag banii in contul personal? Nu, retragerea sumelor de bani din platforma in contul personal nu reprezinta o conditie pentru a declara.

  Cand fac prima tranzactie de vanzare? Da, daca la final de an avem o pierdere sau un castig. Indiferent daca tranzactia inchisa are valoare pozitiva sau negativa aceasta se declara.

  Ce trebuie sa declaram anual?

  Veniturile/Castigurile, dar si Pierderile anuale din toate tipurile de tranzactii/investitii realizate pe contul eToro.

  Pentru ce categorii de venituri se depune Declaratia Unica?
  • activitati independente
  • drepturi de proprietate intelectuala
  • cedarea folosintei bunurilor (chirii)
  • activitati agricole, silvicultura si piscicultura
  • transferul titlurilor de valoare si orice alte operatiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum si transferul aurului financiar
  • alte surse: dividende, actiuni, criptomonede, comisioane, dobanzi, etc.
  Care este termenul de depunere in anul 2021?

  Termenul prevazut pentru depunerea Declaratiei Unice in anul 2021 a fost 25 mai 2021. Obligatiile fiscale se vor achita in contul unic de disponibil 55.04 – “Sume reprezentand impozit pe venit si contributii sociale datorate de persoanele fizice in curs de distribuire”, deschis pe codul numeric personal/numarul de identificare fiscala al contribuabililor la unitatile Trezoreriei Statului la care este arondat organul fiscal central competent pentru administrarea creantelor fiscale datorate de acestia.

  La termenul prevazut pentru anul 2021, se vor completa ambele sectiuni ale declaratiei, atat cea estimativa pentru anul 2021, cat si declaratia finala pentru anul 2020.

  Ce impozit platesc persoanele fizice?

  Impozitul este in procent de 10%, pentru veniturile din anul trecut se completeaza categoria veniturilor din alte surse.

  Care este suma minima de la care incep sa fiu impozitat daca tranzactionez doar criptomonede?

  Este clarificat faptul ca profitul obtinut din criptomonede se va impozita cu 10%, cu exceptia cazului in care profitul anual obtinut din criptomonede este sub 600 lei, asa cum este prevazut la art 116, alin (2), lit c) „castigului din transferul de moneda virtuala in cazul veniturilor prevazute la art. 114 alin. (2) lit. m), determinat ca diferenta pozitiva intre pretul de vanzare si pretul de achizitie, inclusiv costurile directe aferente tranzactiei. Castigul sub nivelul a 200 lei/tranzactie nu se impoziteaza cu conditia ca totalul castigurilor intr-un an fiscal sa nu depaseasca nivelul de 600 lei.”

  Castigul sub nivelul de 200 lei per tranzactie nu se impoziteaza, cu conditia ca totalul castigurilor intr-un an fiscal sa nu depaseasca suma de 600 de lei.

  Esti dator cu impozit daca ai cumparat criptomonede in anii trecuți? Datorezi impozit pentru vanzarea de criptomonede efectuata in anul anterior, chiar dacă ai cumparat criptomonedele in anii anteriori.

  Ce alte taxe mai am de platit pentru anul 2021?

  Constributia de Asigurari Sociale de Sanatate (CASS): Daca suma veniturilor din transferul de moneda virtuala depaseste 27.600 lei (12 salarii minime), aplicatia va calcula CASS in suma de 2.760 lei, reprezentant 10% din 12 salarii minime.

  Contributia de Asigurari Sociale (CAS – Pensie): Veniturile din transferul de moneda virtuala nu genereaza obligatia platii CAS.

  Ce se intampla daca nu am declarat in anii anteriori?

  Daca nu ati declarat contul eToro in declaratiile fiscale din anii precedenti, puteti sa indreptati acest aspect si sa declaram retroactiv. Contactati-ne si va vom oferi un respuns personalizat pentru cazul dumneavoastra.

  Mai aveti si alte venituri pe care le obtineti ca persoana fizica, separat de contul eToro?

  Daca da, este bine sa ne mentionati aceste aspecte ca informatii suplimentare pentru a va ajuta sa le raportati si pe acestea. De mentionat este faptul ca aceste raportari distincte fata de contul eToro nu intra in costul agreat cu partenerul si vi se va oferi sprijin si o cotatie suplimentara pentru ele.

  Unde sa ne trimiteti datele pentru a putea calcula taxele care trebuie platite pentru contul eToro?

  Completati formularul de mai sus si datele dumneavoastra ajung la noi.

  Ce documentatie ne este necesara?

  Avem nevoie de istoricul tranzactiilor anuale in format Excel si PDF (exclusiv in versiunea romana sau engleza), care poate fi exportata de pe platforma eToro pentru anul fiscal care urmeaza sa fie procesat, pentru fiecare dintre anii precedenti (pentru a ne permite sa realizam Declaratia Unica) și pentru anul in curs pana la data transmiterii.

  Cum ma inregistrez in SPV sa depun Declaratia Unica?
  Unde si cum platesc taxele generate de Declaratia Unica?

  Obligatiile fiscale se vor achita in contul unic de disponibil 55.04 – “Sume reprezentand impozit pe venit si contributii sociale datorate de persoanele fizice în curs de distribuire”, deschis pe codul numeric personal/numarul de identificare fiscala al contribuabililor la unitatile Trezoreriei Statului la care este arondat organul fiscal central competent pentru administrarea creantelor fiscale datorate de acestia.

  Plata se face online, dupa incarcarea Declaratiei Unice in SPV, pe Ghiseul.RO (www.ghiseul.ro) sau prin tranfer bancar in functie de adresa din actul de identitate (www.anaf.ro)

  0